GeschiedenisLab is een historisch onderzoeksbureau dat verhalen uit het verleden opspoort en onderzoekt welke betekenis die hebben voor het heden. We werken voor maatschappelijke en culturele organisaties en bedrijven. We ontwikkelen plannen, we onderzoeken en we schrijven. We zijn creatief en brengen graag mensen en ideeën bij elkaar.

Marjan Beijering studeerde maatschappijgeschiedenis, begon in 1998 met het GeschiedenisLab en werkte een tijdlang als docent geschiedenis. Ze heeft vooral belangstelling voor de geschiedenis van het dagelijks leven, voor volkscultuur en voor koloniale geschiedenis. Maakte veel interviews met Rotterdammers over de stad, over cultuur, onderwijs en migratie en is geinteresseerd in de manier waarop mensen met hun geschiedenis omgaan: welke bouwstenen zien zijzelf als onderdeel van hun identiteit? 

Willy Hilverda studeerde sociologie en was tussen 2003 en 2013 aangesloten bij het bureau. Haar favoriete onderwerpen zijn lokale geschiedenis, de geschiedenis van het landschap en cultureel erfgoed. Ze schrijft theaterteksten over historische gebeurtenissen en personen. Daarnaast verzorgt ze schrijftrainingen bij organisaties en geeft individuele schrijfcoaching. Zie verder Willy Hilverda.